Schoolchallenge

De leerlingen met de meeste vooruitgang krijgen een geschenk t.w.v. €90 (hartslagmeter Polar) van de organisatie.

Binnen het GO! wordt er veel aandacht besteed aan het gezondheidsbeleid, omdat een gezonde levensstijl op de schoolbanken begint. De scholen van Campus Minneplein (Middenschool, Atheneum en Technisch Atheneum) kiezen reeds enkele jaren voor 
Gezonde voeding en beweging als voornaamste gezondheidsdoelstellingen.


Sinds 2010 werd er beslist om met meer dan 600 leerlingen van de secundaire scholen en geïnteresseerde leerkrachten en directies deel te nemen aan onze schoolchallenge.


Deze uitdaging heeft als doel de leerlingen goede gewoonten in verband met bewegen aan te leren en op een sportieve en plezierige wijze de fitheid van jongeren te meten en te verbeteren.

De Challenge bestaat uit 4 fasen:


 • Confronteren
  De leerlingen worden onderworpen aan een conditietest.
 • Informeren
  Vervolgens worden de resultaten besproken en wordt een individueel trainingsplan opgesteld.
 • Motiveren
  Gedurende 12 weken volgen leerlingen en deelnemende leerkrachten dit trainingsplan. Elke leerkracht wordt motivator van 1 klas en stimuleert zijn/haar leerlingen om de gestelde doelen te bereiken.


 • Belonen
  Uiteindelijk worden aan de meet de prijzen uitgereikt. Hierbij wordt niet enkel rekening gehouden met het eindresultaat, maar wordt vooral de progressie en de volharding in rekening gebracht. Zo strijdt iedereen met gelijke wapens. 

GO! scholengroep Inspira Smartschool Middenschool Ieper

Created by Pixular