Projecten

Onze school is geen gewone "leerfabriek": we besteden ook veel aandacht aan projecten rond o.a. gezondheid en sociale vaardigheden.

We leren onze leerlingen samenwerken en samen leven tijdens schooluitstappen en sportdagen. Zo dagen we de leerlingen uit om het beste van zichzelf te geven en telkens nieuwe dingen te ontdekken.

Wij brengen op regelmatige basis verslag uit van uitstappen en projecten via onze facebookpagina Middenschool van het GO! Ieper, we nodigen u uit om daar een kijkje te nemen in de fotoalbums.


Onthaalproject Kick op sport

Na een weekje gewone lessen willen we even tijd maken om elkaar beter te leren kennen. Dit geldt niet alleen voor de eigen klasgenoten maar ook voor leerlingen van andere klassen. Dit gebeurt tijdens ons onthaalproject!


Om de overstap zo vlot mogelijk te laten verlopen werken we rond groepsvorming en integratie. We besteden ook heel veel aandacht aan het verwerven van sociale vaardigheden en het leren 'neen' zeggen tegen negatieve druk.

Dit doen we in het kader van het project 'Kick op Sport' dat jongeren een sportief antwoord wil geven tegen drukggebruik en jeugdcriminaliteit… het onthaalproject wordt gevolgd door een bijzondere sportdag in Ruislede.

Gezondheidsdag

Tijdens de jaarlijkse gezondheidsdag wordt op een leuke manier aandacht besteed aan gezonde voeding, voldoende bewegen en veiligheid. Dit jaar stonden basiskennis EHBO en "op een gezonde wijze met elkaar omgaan via sociale media" voor het eerst op het programma!

GO! scholengroep Inspira Smartschool Middenschool Ieper

Created by Pixular