Mediaopvoeding

Veilig omgaan met sociale media

Kinderen en jongeren groeien op met internet, sociale media, games en mobiele telefoons. 
In de Middenschool van Campus Minneplein ervaren we dat jongeren veel praktische kennis hebben over het gebruik van deze nieuwe media, maar dat ze niet altijd alle mogelijkheden gebruiken. Vaak onderschatten ze ook vaak de impact van wat ze online posten of Facebook en andere sociale media.


Daarom werken we in onze school aan de mediawijsheid van jongeren tussen de 12 en 14 jaar en hebben we aandacht voor de rol die ouders en school daarbij kunnen spelen.

Op maandag 26 november 2012 organiseerde de school 2 activiteiten voor ouders rond het gebruik van nieuwe media op school en thuis. 
Om 18 uur kregen de ouders van leerlingen die Actief Leren met ICT meer informatie over de werkwijze die in dit nieuwe vak gevolgd wordt. De ouders werden onthaald met de nieuwste presentatievormen (Prezi, Nearpod) en werkten interactief mee via de iPads van de school.

Om 19 uur verwelkomden we Stefaan Lammertyn, die een voordracht kwam geven over 
Veilig omgaan met Facebook en andere sociale media. 
De heer Lammertyn is de auteur van het boek Sociale media voor KMO’s. 
Momenteel is hij bezig met een vervolg hierop: Sociale media voor scholen, in dit 2de boek zullen ook goede praktijkvoorbeelden uit Middenschool Ieper vermeld worden.


Na de voordracht kregen de ouders van het ICT-team van de Middenschool nog een lijstje vol tips om een Facebookprofiel beter te beveiligen.

GO! scholengroep Inspira Smartschool Middenschool Ieper

Created by Pixular