ICT-ondersteuning dyslexie i.s.m. Rotary

Plechtige overhandiging van laptops en software aan de scholen

Vanaf dit schooljaar worden ALLE Ieperse scholen – zowel uit het GO! als het vrij onderwijs - ondersteund door de lokale Rotary serviceclub, met laptops en software die het mogelijk moet maken voor kinderen met dyslexie om vlotter de lessen te kunnen volgen.

Werken met een aangepast softwarepakket kan het verschil maken voor personen met een leerstoornis, hun achterstand bij het verwerken van de leerstof verminderen en hun kansen voor de school- en arbeidscarrière verbeteren. Daarom engageren de scholen zich om de praktische problemen (die in het verleden soms rezen bij het integreren van de software) op te lossen, in het belang van de leerlingen. 


In de Middenschool wordt jaarlijks een nascholing rond het werken met Sprint software georganiseerd, voor leerkrachten én leerlingen met dyslexie. Door samen de opleiding te volgen hebben leerkrachten een beter besef van de uitdagingen waar deze leerlingen steeds weer mee geconfronteerd worden.


Dat er nu dankzij de schenking van Rotary voldoende laptops en software-programma’s beschikbaar zijn, maakt het alvast eenvoudiger om met een beperking als dyslexie om te gaan.

GO! scholengroep Inspira Smartschool Middenschool Ieper

Created by Pixular