Studierichtingen

 

Moderniseren van het onderwijsaanbod

In GO! middenschool Ieper is de onderwijshervorming geen grote prakijkshock. Nieuwe eindtermen zijn voor ons geen verrassing, projectwerk en “breder kijken dan het eigen vak” is iets waar wij ervaring mee hebben.

We begonnen 6 jaar geleden al met het hervormen van ons studieaanbod, waarbij er “talentenpakketten” aan de leerlingen werden aangeboden. Dit concept wordt op deze website uitgelegd.

Omdat de vernieuwing bij ons al eerder kwam, werd de structuur van onze lessentabellen in het eerste jaar maar heel BEPERKT aangepast. De wijzigingen staan in een kleurtje in de lessentabellen.

Behoud van onze sterktes:

  • sterke leerlingenbegeleiding; met aandacht voor elk kind en een aanpak op maat voor leerlingen met een zorgnood;
  • differentiatie van het studiepeil in functie van de leerlingengroep én van individuele leerlingen die daar nood aan hebben;
  • veel aandacht voor ICT-integratie in de lessen. Ook voor de onderwijshervorming bereiken onze leerlingen de digitale competenes die in de nieuwe eindtermen zijn uitgeschreven;
  • een sportieve campus, waar heel veel studierichtingen met sport gekoppeld kunnen worden en waar de sportafdeling reeds een goede reputatie en succesvolle oud-leerlingen heeft.

Onze school is vooral bekend om de warme sfeer en de lage drempel tussen de leerlingen en het lerarenteam en directie, uw kind en zijn/haar toekomst zijn onze grootste zorg.

Als deze manier van opvoeden en omgaan met jongeren u aanspreekt, dan bent u bij ons aan het juiste adres: Campus Minneplein Ieper, een groene campus aan de stadsrand, waar ruimte is om talenten te laten groeien.

Unieke bouwstenen of vakken uit talentenpakketten. Uniek in de regio

GO! scholengroep Inspira Smartschool Middenschool Ieper

Created by Pixular